Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Завдяки таким жінкам ми точно отримаємо перемогу над ворогом – Президент подякував жінкам-військовослужбовцям за служіння українському народу

Президент Петро Порошенко зустрівся з жінками – представницями силових структур, які брали або беруть участь у відсічі агресії на Сході нашої держави та вручив державні нагороди.

Звертаючись до присутніх у залі, Глава держави підкреслив, що саме українська жінка наділена природною грацією, вишуканим смаком, тонким розумом. «Ви є символом усього найкращого, що є в нашому житті. Ви – ті, задля кого чоловіки роблять всі позитивні і добрі вчинки в своєму житті. Все погане – це не заради вас, а все добре – дякуючи вам. Без вас нічого в нас би не вийшло», - сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що завжди українська жінка вважалася берегинею домашнього вогнища. Водночас, громадянки України завжди були й активними учасницями життя рідної держави. «В Україні ніколи не стояло питання рівноправності жінки і чоловіка. Українська жінка так себе поставила. Їй це вдалося, і ми це повністю підтримуємо. Українська жінка бере участь у суспільному, політичному, громадському житті. Ми це дуже цінуємо», - наголосив він.

За його словами, українки не залишилися осторонь і після агресії Росії проти нашої держави. «З 2014 року ми живемо в абсолютно інших реаліях – в реаліях незаконної анексії з боку Російської федерації, в реаліях агресії Росії на Сході нашої держави. І в української жінки виникла дуже непритаманна і незвичайна для неї роль – захистити матір-Україну разом і пліч-о-пліч з чоловіками», - зазначив Петро Порошенко.

«Завжди вважалося, що служба в ЗСУ – це чоловіча справа і жінкам там нема що робити. Але, подивіться, зараз у Збройних Силах України проходять військову службу більше 25 тисяч жінок. Такої великої кількості ніколи не було. Може, у жінок якось по іншому болить серце і вони не можуть залишатися осторонь цих процесів», - підкреслив Президент.

За словами Глави держави, зараз у військових частинах бойового складу служать понад дев’ять тисяч жінок. Протягом 2017 року уклали контракт із ЗСУ 2850 жінок. «Як доповідає мені і Міністр оборони, і начальник Генерального штабу, і Голова служби безпеки, голова Державної прикордонної служби, і Нацгвардії, і Міністерства внутрішніх справ в один голос – інколи у них розбіжності бувають, а тут – ні: військовослужбовці-жінки набагато більш дисципліновані, більш відповідальні і роблять надзвичайно відповідальну справу оборони української держави», - додав Петро Порошенко.

«Дорогі жінки, ви завжди будете залишатися для нас символом любові, символом перемоги, бо кожна з вас, так само, як і всі українці, так само, як і я, вірить, що Україна є непереможною. Ми звільнимо Донбас і Крим. Ми захистимо нашу країну. І ніхто ніколи більше не наважиться атакувати Україну. Бо зараз ми маємо абсолютно інші Збройні Сили, абсолютно іншу армію і абсолютно інший народ, який здатен об’єднатися в одну хвилину», - сказав Глава держави, дякуючи жінкам-військовослужбовцям за їх служіння українському народу.

Петро Порошенко побажав присутнім на церемонії нагородження жінкам миру, перемоги та любові. «Щиро хочу, щоб було і перше, і друге, бо саме завдяки таким жінкам ми точно отримаємо перемогу над ворогом. Я дуже дякую вам за ваше служіння. Слава українським жінкам і слава Україні», - сказав Президент.

За зразкове виконання службового обов’язку Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами жінок – представниць силових структур, які брали або беруть участь у відсічі російській агресії на Сході нашої держави.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджена командир відділення взводу 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України молодший сержант Катерина Космина. Молодший сержант Космина неодноразово виконувала бойові завдання із захисту суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Зарекомендувала себе особливо дисциплінованим та вимогливим військовослужбовцем, грамотним та компетентним спеціалістом з високим рівнем тактико-спеціальної підготовки.

Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшу медичну сестру госпітального відділення медичної роти сержанта Оксану Попову. За час проходження служби сержант Попова зарекомендувала себе як працелюбний, старанний і вимогливий до себе та підлеглих військовослужбовець. Двічі виконувала бойові завдання із захисту суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської областей.

Під час виконання службових обов'язків неодноразово показувала свій професіоналізм надаючи першу медичну допомогу пораненим. Проявляла мужність та героїзм під час евакуації поранених з поля бою, завдяки чому було врятовано життя та здоров'ї багатьох військовослужбовців.

Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено фельдшера військової частини Національної гвардії України старшину Оксану Романову. Старшина Романова протягом 2016 – 2017 років брала активну участь у виконанні службово-бойових завдань у районі проведення антитерористичної операції на Сході України, де виявляла мужність та сміливість. У ході виконання бойових завдань у складних умовах з ризиком для життя сумлінно виконувала службові обов’язки.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено старшого лейтенанта полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» Євгенію Лощенко. З січня 2014 року Євгенія брала активну участь у Революції Гідності. Займалася волонтерською діяльністю, зокрема організовувала доставку теплих речей та продуктів харчування, облаштовувала місця для обігріву та харчування, надавала першу домедичну допомогу постраждалим у сутичках на Майдані Незалежності.

1 грудня 2014 року вступила на службу до органів внутрішніх справ до батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Київ-1». Неодноразово відряджалася для охорони публічного порядку в районах проведення антитерористичної операції, де брала участь у захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, залишаючись відданою справі служіння українському народові.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня також нагороджено лейтенанта поліції полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1»Софію Шапошник. Лейтенант Шапошник неодноразово відряджалася для виконання завдань та несення служби до районів проведення антитерористичної операції, зокрема до населених пунктів Бахмут та Часів Яр Донецької області. Безпосередньо чергувала та вела роботу з організації роботи і забезпечення функціонування блокпостів на території Дніпропетровської області. Здійснювала допомогу переселенцям з Криму, Донецької та Луганської областей. Організовувала надання гуманітарної допомоги підрозділам Збройних Сил України та Національної гвардії України, які перебували в районах проведення антитерористичної операції. У жовтні 2014 року допомагала вивозити поранених з Донецького аеропорту.

За матеріалами сайту Президента України



Понеділок, 12 Березня 2018 07:33 | Переглядів: 270

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]