Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Територіальні громади вчаться готувати інвестиційні проекти

Триває системне навчання голів та посадовців об'єднаних територіальних громад. Для них відбувся черговий тренінг на тему «Державний фонд регіонального розвитку - додаткове джерело фінансування проектів ОТГ Запорізької області». У заході взяли участь заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Билим, керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун, експерти з проектного менеджменту Української асоціації районних та обласних рад.

Як повідомила Зінаїда Бойко, цього року в державному бюджеті заплановано кошти для державного фонду регіонального розвитку в обсязі 3,5 млрд. грн., із них Запорізькій області виділено 114,5 млн. грн. Починаючи з цього року, не менше 30 % коштів фонду громадами повинні спрямовуватися на розвиток спортивної інфраструктури, енергоефективності навчальних та медичних закладів.

Головною умовою отримання коштів є якісна підготовка проектів регіонального розвитку у відповідності до формату вимог державного фонду регіонального розвитку. Учасників тренінгу ознайомили з умовами та критеріями відбору проектів.

Так, інвестиційні програми і проекти повинні відповідати одній із таких умов: відповідність пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації; впровадження інвестиційних програм і проектів як проектів співробітництва територіальних громад; підтримка добровільно об’єднаних громад.

При відборі інвестиційних програм і проектів регіональна комісія враховує їх відповідність таким критеріям: для інвестиційних програм і проектів, які передбачають будівництво, - наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації; календарний план реалізації повинен становити від одного до трьох років; наявність співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10%; спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Довідково: Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) в Україні функціонує з 2012 року. Фонд є ефективною рушійною силою розвитку регіонів, каталізатором для розгортання інвестиційної активності та притоку приватних інвестицій у розвиток територіальних громад. За його кошти можуть фінансуватися значимі для розвитку регіонів проекти.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 23 Березня 2017 12:39 | Переглядів: 596

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]