Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Інформаційно-аналітичні матеріали для роботи

1) Єдиним «Буком», який знаходився в зоні ураження MH17, був російський зенітний ракетний комплекс.
Втім, сепаратистські сайти знову вводять в оману своїх «ватних» читачів, намагаючись монотонно, як шарманка, втюхувати їм завідому брехню… Може хтось і повірить…
Ось їхні перли:
«Фактов, свидетельствующих в пользу того, что рейс МН17, выполнявший 17 июля 2014 года рейс Амстердам–Куала-Лумпур, был сбит именно украинской зенитной ракетой, более чем предостаточно. Есть научные доказательства, полученные во время натурных экспериментов, проведенных российским концерном «Алмаз-Антей», из которых следует, что лайнер был сбит ракетой, снятой с вооружения российской армии». //antimaydan.info
КОМЕНТАР: група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила інформацію про те, що український ЗРК «Бук» не знаходився в зоні проведення АТО, коли був збитий літак Boeing-777 рейсу MH17, що летів за маршрутом «Амстердам-Куала-Лумпур».
Відповідний матеріал опублікований на сайті групи. Експерти проаналізували фотографії капелана ВСУ М.Греділя, які були завантажені в мережу 15 липня 2014 року за два дні до того, як був збитий рейс MH17. На одній із них була зображена установка «Бук» другого батальйону 223-го зенітно-полку, який базується в Стрию на заході України. До самої фотографії були прикріплені геотеги, які вказували, що знімки робили начебто поблизу Донецька.
Проте, проаналізувавши самі фотографії, експерти вказують, що вони знімалися не на сході України, а були зроблені на авіабазі в Миргороді на Полтавщині, в сотнях кілометрів від лінії фронту.
В Bellingcat вказують що у 2014 році Греділь двічі їздив у військові табори – у травні і липні і там зробив знімки. Також у матеріалі наведено відео з пересуванням «Буків», зроблене у 2014 році поблизу Миргорода.
Це, за словами експертів, ще раз підтверджує, що всі українські «Буки» були за сотні кілометрів від місця бойових дій, і відповідно від місця, звідки збили малазійський літак.
Як відомо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК «Бук», доставленого з Росії на територію Донбасу, контрольовану бойовиками.
Слідчі збирають інформацію про двох фігурантів справи і називають їхні імена. Також зазначається, що офіційно підозрюваних наразі немає. У РФ у відповідь на оприлюднену доповідь заявили, що в ній не було жодних доказів.
Всеросійський центр вивчення громадської думки, провівши опитування, повідомив, що половина росіян (50%) вважає рейс MH17 жертвою нападу українських військових.
Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. //pravda.com.ua

2) В «ДНР» вибухнули гучною заявою про замовників ліквідації Мотороли і Гіві…
«В Министерстве госбезопасности «ДНР» назвали имя заказчика убийства двух лидеров ополчения — Моторолы и Гиви — Арсена Павлова и Михаила Толстых.
Утверждают, что это Алексей Петров, глава департамента контрразведки СБУ…
М.Петрова, пресс-секретарь МГБ «ДНР»: «Нам известно, что Алексей Петров, будучи заместителем начальника контрразведки СБУ, отвечал за формирование и работу таких подразделений, в том числе подготовку диверсионных групп для совершения террористических актов на нашей территории» //antimaydan.info
КОМЕНТАР: кожен раз, з новою смертю своїх командирів у самопроголошених «республіках» звинувачують українські спецслужби і ДРГ. У той же час в українських експертів і ЗМІ переважає думка, що це або результати внутрішніх розборок, або зачисток з боку російських кураторів. Отже, підтвердженням цієї думки є сама хронологія вбивств ватажків терористів.
01.01.2015 О.Беднов з позивним «Бетмен» був убитий разом з кількома охоронцями під час обстрілу його кортежу. Беднов недовго займав посаду «міністра оборони» в «ЛНР» і навіть намагався брати участь на виборах у невизнаній республіці. «Бетмен» і його поплічники підозрювалися у вбивствах, тортурах і викраденнях.
23.01.2015 через постріл з вогнепальної зброї був вбитий Є.Іщенко, «народний мер» Первомайська, разом з трьома «волонтерами» з Росії, які доставляли бойовикам «гуманітарну допомогу».
23.01.2015, потрапивши в засідку по дорозі з Алчевська в Луганськ, був розстріляний О.Мозговий, який очолював угруповання «Привид». Разом з ним загинули кілька людей, в тому числі двоє мирних жителів. Мозговий часто критикував російських військових за операцію у Дебальцевому.
12.12.2015 під час вибуху в авто був убитий П.Дремов, «комендант» Стаханова, лідер «першого козацького батальйону в ЛНР». У цей час він нібито їхав на власне весілля. У Дремова були часті конфлікти з ватажком «ЛНР» І.Плотницьким.
19.09.2016 в підмосковному ресторані «Вітерець» був убитий лідер харківської терористичної організації «Оплот» Є.Жилін. Як повідомляли ЗМІ, кілер чекав на Жиліна за столиком в ресторані і відкрив вогонь як тільки він увійшов. Члени «Оплоту» активно брали участь в Антимайдані, а потім стали воювати на стороні «ДНР» і «ЛНР».
24.09.2016 колишнього «прем'єр-міністра» «ЛНР» Г.Ціпкалова знайшли повішеним у слідчому ізоляторі, де його тримали за підозрою в плануванні перевороту.
16.10.2016 у ліфті власного будинку був підірваний один з ватажків «ДНР» Арсеній Павлов на прізвисько «Моторола». Це був один з найжорстокіших бойовиків у невизнаній республіці.
27.12.2016 за невідомих обставин помер «міністр агропромисловості» «ЛНР» С.Литвин, який вважався близьким другом Ціпкалова.
27.01.2017 помер перший ватажок «ЛНР» В.Болотов - у будинку в Підмосков'ї, від серцевого нападу. Його дружина заявила, що його отруїли на зустрічі в московському кафе. Болотов був першим «народним губернатором» «ЛНР», потім його місце посів Плотницький. Болотов стверджував, що його позбавили посади в результаті змови.
04.02.2017 в результаті вибуху автомобіля загинув глава «народної міліції» «ЛНР» О.Анащенко. У «ЛНР» традиційно заявили, що це справа рук українських спецслужб, а через два дні навіть заявили про затримання майора ЗСУ, підозрюваного у вибуху. У Міноборони заявили, що всі військовослужбовці знаходяться на своїх місцях і нікого в «ЛНР» не затримували.
08.02.2017 - загибель ватажка терористичного угруповання «ДНР» «Сомалі» М.Толстих «Гіві» в своєму кабінеті на базі цього формування поруч з Донецьком. Повідомлялося, що приміщення було обстріляно з реактивного вогнемета «Шмель», пізніше слідство висунуло версію про закладення вибухового пристрою.
Крім того, багато високопоставлених ватажків в «ЛНР» і «ДНР» пропали безвісти. Козачий отаман С.Косогор, який відмовився підкорятися керівництву «ЛНР», був вивезений у невідомому напрямку, а його будинок спалили. Також пропав безвісти М.Козіцин, глава «козацької нацгвардії всевеликого війська донського», яке контролювало велику частину території невизнаних республік. Також були замахи на ватажків «ДНР» і «ЛНР» О.Захарченка та І.Плотницького. //apostrophe.ua
В.Вовк, генерал СБУ, ще 08.02.2017, одразу після вбивства «Гіві» заявив: «Вони самі себе зачищають. Якщо ведете мову, що це спрацювала наша спецслужба, то я б не поспішав з такими висновками. Вони самі себе зачищають, тому що все більше і більше економіки в цих питаннях. «Дерибан» виробництв, які там є, продовжується, переділ, і так далі. Незадоволених багато. Це самознищення, яке призведе до того, що все більше відомих «бариг» терористичних будуть гинути від рук своїх же так званих побратимів. Самі себе нищать, тому що не можуть поділити ті гроші, які вони на нашій крові заробляють». //magnolia-tv.com

3) Новина про порушене Главою Української держави питання щодо конфіскації у фейкових республіках «ДНР/ЛНР» українського вугілля заполонила російські та сепаратистські ЗМІ, звичайно ж зі своїми пропутніськими ремарками…
«Украинский президент Петр Порошенко намерен конфисковать уголь, который добывают на территории Донбасса. Такое предложение он собирается вынести на заседание Совета национальной безопасности… Тем временем из-за нехватки угля останавливаются крупнейшие украинские ТЭЦ». //pravda.ru
КОМЕНТАР: так, Президент України П.О.Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони має намір порушити питання про конфіскацію вугілля, видобутого на окупованих територіях, який намагатимуться продавати в Україні під виглядом російського або іншого походження.
І.Луценко, Представник Президента України у Верховній Раді України: «Президент заговорив про те, що додатково будуть розглядати на Раді безпеки й оборони питання стосовно того, що робити з вугіллям. Воно на сьогодні в тих окупованих, вкрадених українських шахтах. Його вивозять у Росію. Окремі ділки намагаються завезти в Україну. Президент… наголосив на тому, що привезене з Росії чи іншого регіону, із певним сертифікатом і властивостями, вугілля буде конфісковане як товар, який був вкрадений в українських громадян». //5.ua
І.Луценко підкреслила: «Принципова позиція: ви вкрали - ми у вас конфіскуємо».
Г.Тука, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб, назвав «цілком правильним» рішення української влади конфіскувати вугілля з Донбасу, оскільки це допоможе у недопущенні протиправного експорту в Російську Федерацію цієї сировини. //replyua.net
Раніше, 15.03.2017 РНБО вирішила тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі. У той же день Президент України П.О.Порошенко заявив про те, що українське вугілля, яке видобувається в шахтах на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей, почали відправляти в Росію.
За 2 декади березня 2017 року з неконтрольованої українською владою території Донецької та Луганської областей до Росії було відправлено 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям.
Тоді ж один з ватажків бойовиків П.Мальгін заявив, що повна переорієнтація вугільної промисловості так званої «ЛНР» на Російську Федерацію завершиться до кінця травня.
Щодо зупинки ТЕЦ. 06.04.2017 припинено роботу Зміївської ТЕС, бо поки що країні не потрібні її потужності.
І.Насалик, Міністр енергетики та вугільної промисловості: «Я думаю, що вони (Трипільська і Зміївська ТЕС. - Ред.) відновлять роботу в середині травня». //asn.in.ua
І.Насалик розповів, що ТЕС і ТЕЦ, які працюють на антрацитовій групі вугілля, використовуються не постійно, а лише в добовому регулюванні - під час пікових навантажень. Міністр пояснив, що цього року збільшено у виробництві електроенергії частку АЕС до 60%. До того ж, уточнив він, один блок АЕС стоїть у запасі.
Міністр також зазначив, що влітку виростуть навантаження на енергосистему, коли люди почнуть вмикати кондиціонери. «Тоді піде велике добове регулювання. Якщо зараз добове регулювання на рівні 1,5 тис. МВт, то там буде десь близько 3 тис. МВт і тоді нам потрібно буде піднімати і Трипольку, і Зміївку». За словами міністра, роботу цих ТЕС зупиняють ще і ремонтні роботи.
У першу чергу ремонтують ТЕС, що працюють на антрацитовій групі вугілля. Крім того, Зміївська ТЕС зупиняється і тому, що там буде запущений другий блок на газовій групі вугілля, який має запрацювати до кінця місяця.

4) Ілюзії і нездійснені мрії путінських маріонеток: «Донбасс начинает расширять границы республик». Или, как уже успели написать некоторые СМИ, «народные республики повели наступление в сторону Киева». Власти «ДНР» и «ЛНР» хотят восстановить свои границы как минимум до тех, что были во время «референдума» 11 мая 2014 года.
Об этом рассказал советник главы «ДНР» А.Казаков». //antimaydan.info
КОМЕНТАР: це, так би мовити, «мрії» бойовиків. Про такий намір вони проголошують ще з 2014 року. Втім реальність зовсім інша. Мешканці Донецької і Луганської областей просто хочуть миру, а не нав’язаної їм Росією війни і розширення кордонів ОРДЛО для пограбування путінськими маріонетками.
І.Бекешкіна, директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, за результатами проведеного у грудні 2016 року опитування, яке стосується питань Донбасу і під час якого було опитано 2 тисячі осіб на територіях, контрольованих Україною, заявила: «Люди хочуть миру, але не за будь-яку ціну. Тільки приблизно 20% населення погоджуються на мир за будь-яку ціну. Більшість готови піти на компроміси, але не на всі компроміси». //unian.ua
За словами експерта, в ході опитування запитання стосувалися конкретних компромісів - які з них є прийнятними, а які - ні.
«Найбільш неприйнятним компромісом для людей є проведення місцевих виборів у відповідності до умов сепаратистів - з цим погоджується тільки 10%. З найбільш неприйнятних компромісів є: погодитися на спеціальні політичні та економічні відносини тимчасово непідконтрольних територій з Росією; призначення місцевої міліції, суддів та прокурорів з місцевого населення; повна амністія для всіх учасників дій проти української армії. Також є неприйнятним надання статусу офіційної російській мові та надання цим територіям спеціального статусу», - зазначила Бекешкіна. //unian.ua
Стосовно того, яким має бути майбутнє тимчасово окупованих територій, більшість опитаних, повідомила І.Бекешкіна, висловились за те, що «вони мають знову бути частиною Луганської та Донецької областей з такими самими умовами, як до цього».
Щодо можливості проведення виборів на Донбасі, згідно з результатами опитування, 43% відповіли, що це «неприйнятно в принципі», 26% таку можливість бачать в разі, якщо ОБСЄ та інші міжнародні організації будуть мати повний контроль за виборчим процесом…
«Ми повинні зрозуміти, що якщо Уряд України, хоча я цього не можу уявити, але якщо Уряд змусять прийняти мир на умовах Росії - а це російські умови - ці умови не будуть прийнятні для парламенту, тому що їх не підтримує суспільство», - пояснила експерт. //unian.ua
«І, що дуже важливо, тільки 3% населення думають, що вони повинні відділитися від України та приєднатися до Росії, тільки 7% думають, що вони повинні відділитися від України і стати незалежними державами - це дуже непопулярно в Україні», - додала експерт. //unian.ua
За її словами, на запитання, що має бути зроблено, щоб відновити мир на Донбасі, перше місце (41%) отримала відповідь «тиснути на Росію, щоб вона залишила Донбас і припинила втручатися в цей конфлікт». //unian.ua
При цьому у населення ОРДЛО уже «уривається терпець» і розвінчується ілюзія «райського» життя» при «руССком мірє».
Головне управління розвідки Міністерства оборони України: «В умовах посилення Україною економічної блокади тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей окупаційна “влада” виявилася неспроможною забезпечити функціонування промислових підприємств тільки за рахунок допомоги РФ, що призвело до зниження рівня життя більшості місцевого населення. Працівники ДВАТ “шахта Білоріченська” (н.п.Білоріченський, Лутугинський район, Луганська обл.) та “Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат” (м.Лутугине, Луганська обл.) оголосили підготовку до страйку та проведення масових маніфестацій трудових колективів під час травневих свят. Керівництво зазначених підприємств намагається запобігти масовим виступам своїх робітників за допомогою місцевих силових структур та представників ФСБ РФ. Активістів та ініціаторів страйку попереджено про можливість застосування жорстких репресивних заходів у разі невиконання «рекомендацій». Проводиться активна «профілактична» робота, яка носить примусово-силовий характер». //ukrinform.ua
Водночас, С.Тарута, народний депутат України, нагадав про реальні плани бойвиків: «Многие из тех, кто воевал, сбегут. Они уже подготовились. Захарченко, говорят, в Абхазии построил себе дом, Плотницкий – под Ростовом». С.Тарута додав, що ці люди «временщики» и прийшли на Донбас грабувати. //gordonua.com



Четвер, 20 Квітня 2017 16:18 | Переглядів: 513

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]