Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Травневі свята мають відбутися без політичних прапорів та агітації

Вже третій рік поспіль буде відзначитися дві важливі дати – День пам’яті та примирення (8 травня) та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня). Проте відзначення Дня пам’яті та примирення жодним чином не підміняє та не скасовує Дня Перемоги – свята всього Українського народу, який зробив вирішальний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час зустрічі із лідерами політичних партій та громадських організацій. У заході також взяли участь керівники Департаментів та структурних підрозділів ОДА, патріотична громадськість, ветеранські організації, учасники АТО, правоохоронці, козацтво, політичні об’єднання.

За словами Костянтина Бриля, основна мета при відзначенні травневих свят – досягти максимальної консолідації суспільства, уникнути політичної конфронтації та партійної символіки, адже ці травневі дні уособлюють велич Перемоги. Представників усіх політичних партій та громадських організацій запрошують приєднатися до загальноміських заходів 8 та 9 травня без партійної символіки, з державними прапорами України, прапорами різних родів військ Української армії та червоними маками.

Обласна влада звертається до представників всіх політичних партій 8 та 9 травня відмовитися від проведення окремих партійних акцій, не займатися в цей час політичною агітацією, зосередитися на наданні конкретної допомоги ветеранам.

Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що головна мета заходів до Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги - показати, що в Україні поважають ветеранів.

- Сьогодні ми зібралися, аби обговорити всі пропозиції та вислухати побажання як представників АТО, так і ветеранських організацій регіону. Проведення заходів до травневих свят у Запорізькій області - не місце для політичних лозунгів та провокацій. Ми маємо згадати про зв’язок поколінь. Адже три роки тому на нашу землю повернулось лихо війни. І на першому місці для всіх нас завжди будуть ветерани: герої АТО та Другої Світової війни. Всі вони мають отримати необхідні підтримку, допомогу та увагу. Не лише до свят, а й повсякчас, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окремо очільник регіону підкреслив, що всі учасники святкових заходів в Запорізькій області, а особливо правоохоронці та СБУ, мають приділити увагу можливим провокаціям та непорозумінням. Як це трапилось минулого року в Мелітополі із георгіївськими стрічками. Українці – єдина нація і Дні пам'яті та примирення і День Перемоги мають пройти мирно та урочисто.

Заступник голови облдержадміністрації-керівник апарату Зінаїда Бойко нагадала про програму святкових заходів. Основний урочистий захід відбудеться в обласному центрі. У Запорізькому українському музично-драматичному театрі імені В.Г. Магара 4 травня заплановано проведення вже 18-го благодійного телемарафону «Пам’ять». Також традиційно буде вшановано ветеранів на мітингах, які пройдуть 5 травня біля історико-меморіальних комплексів «Скорботна мати» та «Переправа». Символічним поєднанням трагічних та героїчних моментів війни стануть заходи на Алеї Слави та у Парку Перемоги 8 та 9 травня.

Взагалі в області відбудеться близько 700 різноманітних заходів, мітингів, вечорів пам’яті тощо.

Окремо планується відвідування учасників Другої світової війни керівниками обласної державної адміністрації та обласної ради за місцем проживання. Особливу увагу буде приділено привітанню ветеранів війни, що перебувають у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 27 Квітня 2017 08:48 | Переглядів: 464

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]