Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Вестник

Інформаційно-аналітичні матеріали для роботи


Що спільного між подіями в Донецьку 28.04.14 і подіями в Одесі 02.05.14: в обох випадках бойовики «руського мира» напали на мирний проукраїнський мітинг, але офіційна Москва бреше, що це «українські націоналісти напали на мирних прихильників федералізації і антифашистів», ще й безпідставно звинувачує Україну у затягуванні проведення розслідування цієї трагедії…
«Власти Украины явно стремятся заставить людей замолчать или забыть о событиях, произошедших в Одессе в 2014 году. Об этом заявила на брифинге официальный представитель МИД РФ Мария Захарова: «…За эти три года власти в Киеве так и не смогли, так и не захотели провести тщательное, объективное расследование этого преступления с тем, чтобы прояснить все обстоятельства случившегося. Гораздо больше их волнует не преследование виновных, а стремление заставить людей просто забыть о случившемся, заставить их замолчать». //tass.ru
КОМЕНТАР: 02.05.2017 кремлівський керманич В.Путін під час прес-конференції з Канцлером Німеччини А.Меркель також не оминув «справи 2 травня» в Одесі.
Після чого, відома російська журналістка О.Риковцева на своїй сторінці у Фейсбук заначила: «Путин нагло врет в лицо Меркель. «Украинские националисты загнали беззащитных людей в одесский Дом профсоюзов и заживо их сожгли». Нагло! Люди, у которых было время разойтись до прихода на площадь разъяренной толпы, САМИ принимали решение идти в Дом профсоюзов. Разумеется по призыву своих вожаков. С этим не спорит даже собственно Антимайдан». Выражение «заживо сожгли» - это известный пропагандистский штамп. Но этот штамп Антимайдан поддерживал охотно, ибо с причинами пожара в Доме профсоюзов всегда царила невнятица, которая сохраняется до сих пор. Но вот это – «националисты загнали людей в здание» - за гранью. Путин кажется бежит впереди даже «распятых мальчиков» с федеральных каналов…»
Отже спочатку щодо слів Путіна про «беззахистних» людей… На фото якраз ті самі «беззахисні». Вони спочатку напали на мирну проукраїнську ходу, а потім вже побігли на Куликове поле. До речі, рашисти ніколи не говорять про перші жертви цієї трагедії: шестеро людей були застрелені орками «руського мира» біля Грецької площі, ще до Куликового поля…
Стосовно стану розслідування трагедії. Керівник поліції Одещини Д.Головін заявляє, що з початку 2017 року у «справі 2 травня» працює оновлена слідчо-оперативна група.
«За чотири місяці (2017 року – ред.) «у справі 2 травня» зроблено більше, ніж за весь 2016 рік. Але не про всі заходи можна відкрито розповідати», ─ сказав Головін. //novynarnia.com
За даними керівника слідчого управління поліції в Одеській області С.Шайхета, за чотири місяці цього року слідчі оновленої групи опитали понад 70 свідків, призначили додаткові експертизи. Силовики заявляють, що у «справі 2 травня» близько 20 людей перебувають у розшуку, чотирьом буде оголошено про підозру «найближчим часом».
Не залишається осторонь щодо розслідування і громадськість міста Одеси.
С.Підпала, учасниця «Групи 2 травня» зазначила: «Група 2 травня» була створена для альтернативного розслідування одеської трагедії. До її складу на волонтерських засадах увійшли журналісти, громадські діячі, експерти. Вивчаючи фото- і відеоматеріали різних ЗМІ з місця подій, інтерв’ю учасників та свідків, запитів в держструктури, аналізу отриманих даних «Група 2 травня» відновила хронологію подій того дня та спростувала деякі найбільш поширені чутки навколо пожежі у будівлі на Куликовому полі». //radiosvoboda.org
Нещодавно було затримано ще одного підозрюваного у «справі 2 травня», він переховувався від слідства майже три роки. Суд призначив затриманому, ім’я якого не називається, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Ще двом активним учасникам подій 2 травня 2014 року в Одесі заочно оголошено про підозру за статтею 294 КК України («організація і участь у масових заворушеннях»).
Як повідомив прокурор Одещини О.Жученко, один з підозрюваних є бойовиком визнаного в Україні терористичним угруповання «ДНР» і перебуває на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області. Інший – перебуває в Росії. //novynarnia.com
Наразі в організації сутичок українських і проросійських активістів зі стріляниною з вогнепальної та травматичної зброї, що сталися на Грецькій площі Одеси 2 травня 2014 року та призвели до загибелі шістьох людей, обвинувачуються понад 20 «антимайданівців».
П’ять фігурантів справи перебувають під вартою. Це С.Долженков, С.Корчинський, В.Романюк та громадяни Росії Є.Мефьодов і М.Сакаулов. Їхню справу розглядає Малиновський районний суд Одеси.

2) Черговий фейк від бойовиків ОРДО. На цей раз вони звинуватили ЗСУ у обстрілі спостережного пункту Спільного центру з контролю та координації режиму припинення вогню, який розміщений у населеному пункті Безіменне.
«Украинские силовики сегодня открыли огонь из танковых орудий по селу Безыменное Новоазовского района «ДНР», в зоне обстрела оказался наблюдательный пункт Совместного центра по контролю и координации режима прекращения огня». //antimaydan.info
КОМЕНТАР: 04.05.2017 під обстріл незаконних збройних формувань ОРДО потрапили як військовослужбовці ЗС України, які перебували у складі спостережної групи СЦКК, так і представники російської сторони СЦКК.
Прес-центр штабу АТО: «Застосування концепції «гібридної війни» Російською Федерацією, проросійськими найманцями та незаконними збройними формуваннями ОРДЛО проти України охоплює всі сфери життя суспільства -політичну, економічну, військову, соціальну, а також інформаційну. Внаслідок дій бойовиків впродовж 2014 – 2016 років було деформовано систему глобальної та регіональної безпеки, а також чинну систему міжнародного права.
Незаконні збройні формування для досягнення власних цілей нехтують усіма міжнародними гарантіями безпеки у тому числі і в межах Мінських домовленостей, гуманітарним правом та іншими чинниками.
Так, з метою дискредитації Уряду України, здійснення провокації по відношенню до військовослужбовців Збройних Сил України, вчора, 4 травня, близько 18-ї години НЗФ ОРДО здійснили обстріл по населеному пункту Безіменне.
Під обстріл потрапили як і військовослужбовці Збройних Сил України, які перебували у складі спостережної групи СЦКК, так і представники російської сторони СЦКК.
Проводячи інформаційну акцію бойовики упереджено звинувачують Збройні Сили України у застосуванні танків, не маючи при цьому жодних фото- та відеодоказів.
Крім того, слід зазначити, що при висуванні фейкових звинувачень незаконні збройні формування не враховують відстані між населеними пунктами, нехтують характером місцевості, тактико-технічними характеристиками озброєнь, а особливо тим фактом, що Збройні Сили України, виконуючи Мінські домовленості, повністю відвели від ліні розмежування важке озброєння у тому числі й танки.
Такими діями, інформаційними акціями, непродуманими та бездоказовими звинуваченнями НЗФ ОРДЛО заганяють самі себе в глухий кут та підтверджують той факт, що саме вони порушують усі взяті на себе Мінські зобов’язання стосовно застосування та відведення забороненого озброєння». //facebook.com

3) Сепаратистів не на жарт «зачіпила» звістка про те, що на території Національного музею історії України у Другій світовій війні Україна встановить Меморіал українським героям, які віддали своє життя за свободу, незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
«Президент киевского режима Петр Порошенко заявил, что мемориал украинским карателям, участвующим в операции против народных республик Донбасса, будет размещен на территории «Национального музея истории Украины во Второй мировой войне» - переименованного Киевом Музея Великой Отечественной войны. //novoross.info
КОМЕНТАР: 08.05.2017 під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління» Президент України П.О.Порошенко наголосив, що для всього українського суспільства загибель кожного українського військового – біль і невиправна втрата. Тому для увічнення подвигу Глава держави свого часу підписав указ про створення Меморіалу українських героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
П.О.Порошенко розповів, що нещодавно до нього звернулися десятки громадських організацій ветеранів Антитерористичної операції, які представили своє бачення меморіального комплексу. Так, на переконання авторів звернення, Меморіал слід розташувати в історичному місці, яке містило би максимально відкритий простір і велику територію, де люди могли б не тільки покласти квіти чи вінки, а й перебувати певний час - подумати, згадати, осмислити минуле і сьогодення. Президент України подякував за ініціативу, загалом погодившись із запропонованими підходами.
«Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, який за вашої участі й визначить, яким мають бути будова Меморіалу та його наповнення експонатами та артефактами. Вважаю, кращої історичної локації для розташування Меморіалу українських героїв, ніж ці високі пагорби правого берега Дніпра, - годі й шукати», - зазначив П.О. Порошенко. За його словами, це місце традиційно відвідують сотні тисяч людей.
«Уся ця територія, де розміщуватиметься, зокрема, Національний музей історії України у Другій світовій війні, а також майбутній Меморіальний комплекс учасникам антитерористичної операції, має стати єдиним Меморіалом українських героїв. Можете вважати, що відповідне політичне рішення вже прийняте. На мою думку, такий підхід утверджуватиме непохитний і стійкий зв'язок різних поколінь захисників України. Це дозволить гідно увічнити пам'ять наших героїв», - наголосив Президент. //president.gov.ua
Глава держави подякував ветеранам Червоної армії та партизанського руху, воякам Української повстанської армії та всім учасникам національно-визвольних змагань, а також всім, хто захищав Україну від агресії з боку нацистського Третього рейху. Президент подякував Збройним Силам України, Національній гвардії, СБУ, прикордонникам, добровольцям і волонтерам, всім силовим структурам, які боронять Україну від ворожих зазіхань Російської Федерації.
1. П.Клімкін, Міністр закордонних справ України, озвучив варіанти врегулювання конфлікту на Донбасі //grushevskogo5.com
2. Українська сторона СЦКК: Бойовики на Донбасі свідомо відкривають вогонь по мирних жителях //unian.ua

 



Понеділок, 15 Травня 2017 10:37 | Переглядів: 531

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]