Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Державні службовці вчаться запобігати корупції

Для представників структурних підрозділів облдержадміністрації відбувся семінар на тему: «Впровадження новел антикорупційного законодавства в частині конфлікту інтересів».

Як зазначила заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, з моменту прийняття Закону України «Про запобігання корупції» в органах державної влади та органах місцевого самоврядування області вже багато зроблено.

- У кожному структурному підрозділі облдержадміністрації, кожній райдержадміністрації визначено відповідальну уповноважену особу з питань запобігання корупції. Проводяться навчальні семінари. Але є необхідність і далі вчитися, розширювати співпрацю органів влади з громадськістю, щоб поставити цю роботу на належний рівень, - зазначила посадовець.

У семінарі взяла участь голова обласної громадської організації «Народний захист» Наталія Заболотна, яка презентувала Посібник з урегулювання конфлікту інтересів. Громадська активістка наголосила, що українське антикорупційне законодавство спрямоване здебільшого не на боротьбу з корупцією, а на її запобігання. Першим кроком на цьому шляху стало створення нової системи антикорупційних органів і забезпечення відкритості статків можновладців завдяки е-декларуванню. Превентивним заходом є і попередження конфлікту інтересів, бо саме його наявність при прийнятті управлінських рішень створює умови для розвитку корупції.

Представлений посібник узагальнює рекомендації і практики щодо врегулювання конфлікту інтересів і розрахований для застосування депутатами місцевих рад, керівниками та відповідальними особами органів публічної влади на регіональному та місцевому рівнях. Його розроблено в рамках проекту «Інтереси не для преси», що реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН та Міністерства закордонних справ Данії в межах програми «Участь організацій громадянського суспільства у впровадженні нового законодавства , спрямованого на запобігання корупції.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 15 Травня 2017 14:59 | Переглядів: 540

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]