Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Звернення до керівників та голів профспілкових комітетів підприємств, установ та організацій Запорізького району

ЗВЕРНЕННЯ
до керівників та голів профспілкових комітетів
підприємств, установ та організацій Запорізького району

Запорізька районна державна адміністрація, Запорізька обласна федерація роботодавців та Запорізька обласна рада профспілок звертаються до керівників підприємств, установ та організацій району всіх форм власності, які використовують найману працю, та голів профспілкових організацій із рекомендацією - підвести підсумки виконання зобов’язань колективних договорів у 2019 році, а також розпочати роботу з укладання нових або актуалізації чинних колективних договорів на 2020 рік.
Наявність змістовно наповненого колективного договору - ознака сучасного підприємства, установи, організації (далі - підприємства) з прозорими і зрозумілими «правилами гри» у трудовій сфері, підприємства, що піклується про свій кадровий потенціал.
У сучасних соціально-економічних умовах потребують особливої уваги питання стабільної зайнятості на умовах трудового договору, гідної оплати праці та недопущення її заборгованості, створення безпечних умов праці, а також соціальної захищеності працівників через додаткові гарантії.
Як доводить практика, чим вищий рівень соціальної підтримки працівників, тим стабільніше колектив, вища відповідальність кожного за кінцеві результати роботи підприємства та, відповідно, його конкурентоспроможність.
Правові засади розроблення, укладання та виконання колективних договорів визначені Кодексом законів про працю України, Законами України «Про колективні договори і угоди» та «Про соціальний діалог в Україні».
Колективні переговори з укладання колективного договору - тривалий і часто нелегкий процес узгодження і закріплення оптимального балансу інтересів працівників і роботодавця з питань регулювання трудових та інших безпосередньо пов’язаних із ними відносин. Тому, керуючись ст. 8 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» та ст. 10 Закону України «Про колективні договори і угоди», пропонуємо завчасно розпочати двосторонні переговори для того, щоб укласти або актуалізувати колективні договори не пізніше березня 2020 року як це передбачено п.6 розділу 6 Територіальної угоди між Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою обласною федерацією роботодавців та Запорізькою обласною радою профспілок на 2017 - 2020 роки з подальшою їх повідомною реєстрацією в установленому порядку.
Звертаємо увагу керівників та голів профспілкових комітетів
підприємств, установ та організацій Запорізького району, що колективні договори надавати на повідомну реєстрацію до сільських/селищних рад за місцем реєстрації/знаходження підприємства або управління соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації. Консультації за телеф 273-03-78.

Понеділок, 23 Березня 2020 14:50 | Переглядів: 229

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]