Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок
У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.
Дата 25 листопада була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль. Три сестри Мірабаль були політичними активістками, боролися з режимом, котрий встановив в країні диктатор Домініканської Республіки Рафаель Трухільо. Саме за його наказом 25 листопада 1960 року вони були забиті до смерті палицями таємною поліцією.
Жінки і дівчатка піддаються насильству по всьому світу, як у мирний час, так і під час збройних конфліктів, – з боку держави, суспільства, родичів. Насильство щодо жінок не обмежене рамками будь-якої конкретної політичної або економічної системи. Воно не визнає кордонів матеріального добробуту, раси і культури. Структури домінування, на яких ґрунтується насильство, глибоко вкорінені в суспільстві. Досвід або загроза насильства повсюдно перешкоджають жінкам в повній мірі здійснювати свої права людини і користуватися ними.
В Україні насильство над жінками залишається однією з найгостріших соціальних проблем: щорічно кількість жертв сягає 1,1 мільйона. Майже 67% жінок в Україні віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Ми усі знаємо, що насильство проти жінок і дівчат є порушенням прав людини. Проте, більшість жінок не повідомляють про випадки насильства. Тільки 1% – звертаються до медичних і соціальних працівників, або людей допомагаючих професій. Почуття провини і сорому, страх перед помстою і табу, якими оточене це явище, – ось фактори, що заважають жертвам розповісти про свою долю. Тому реальні масштаби проблеми часто невідомі, через що дуже складно надати жертвам допомогу.
Щороку близько 10000 українських жінок гине від домашнього насильства. Важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають жінки усього світу.



Четвер, 25 Листопада 2021 11:20 | Переглядів: 166

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]