Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

До відома мешканців Запорізького району щодо соціального захисту населення

На сьогоднішній день, в умовах воєнного стану управління соціального захисту населення Запорізької райдержадміністрації (далі-управління), структурні підрозділи (відділи) з питань соціального захисту населення територіальних громад працюють в штатному режимі і виконують свої обов'язки задля блага жителів нашого району!
Запорізька районна військова адміністрація на чолі з Олегом Буряком координує та здійснює роботу щодо надання державної соціальної допомоги та інших видів соціальної підтримки пільговим категоріям громадян, передбачених законодавством.
Управлінням ведеться облік пільговиків згідно бази ЄДАРП, призначення та виплата пільг. Проводиться виплата компенсації на тверде паливо та скраплений газ, різних видів соціальних та одноразових адресних допомог деяким категоріям осіб, компенсаційних витрат, щомісячної компенсації на продукти харчування ЧАЕС, компенсації на оздоровлення.
Спеціалісти управління відповідають на всі телефонні дзвінки - надають консультації незахищеним верствам населення.
Згідно діючого законодавства України, виплату всіх видів допомоги автоматично продовжено на період воєнного стану плюс один місяць після його завершення. Звертатись за перепризначенням або підтвердженням права отримання соціальних виплат до служб соціального захисту територіальних громад – не потрібно. Допомога виплачується за повний місяць без звернення особи отримувачів таких видів державної соціальної допомоги :
-допомоги малозабезпеченим сім’ям,
-допомоги на дітей одиноким матерям,
-допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,
-допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги
-щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу,
-тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме,
-щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам,
-тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.
У разі, коли отримувачами державної соціальної допомоги є особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особами з інвалідністю пропущено строк переогляду допомоги, виплата таких видів допомоги не зупиняється на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування.
Також управління та ЦНАП територіальних громад ведуть реєстрацію та облік внутрішньо переміщених осіб (далі-ВПО). ВПО мають право на отримання державної допомоги. Для отримання державної допомоги, ВПО повинні мати при собі довідку про підтвердження свого статусу. Виплати здійснюють щомісяця через Ощадбанк на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу. Наразі, термін звернення за цією допомогою продовжено з 14 до 30 квітня. Тому, всім, хто звертатиметься, буде нарахована виплата з березня місяця. Фінансування проходить через «Ощадбанк» на їх розрахункові рахунки, які відкриті в інших банках.
Допомога надаватиметься у таких розмірах:
- для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць,
- для інших осіб – 2000 гривень на місяць.

Четвер, 21 Квітня 2022 11:14 | Переглядів: 136

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]