Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

Податкові органи надаютьіндивідуальніподатковіконсультації. Що потрібно враховувати?

 

Контролюючими органами відповідно до п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 Податкового кодексу України (ПКУ), зокрема, є податковіоргани (центральний орган виконавчоївлади, щореалізуєдержавнуподатковуполітику, йоготериторіальніоргани) – щододотриманнязаконодавства з питаньоподаткування (крімвипадків, визначенихп.п. 41.1.2 п. 41.1 ст. 41 ПКУ), законодавства з питаньсплатиєдиноговнеску, а такожщододотриманняіншогозаконодавства, контроль за виконаннямякогопокладено на центральний орган виконавчоївлади, щореалізуєдержавнуподатковуполітику, чийоготериторіальніоргани.
За виборомплатникаподатківіндивідуальнаподатковаконсультаціянадається в усній, у паперовійабоелектроннійформі.
Індивідуальніподатковіконсультаціїнадаються:
в уснійформі – контролюючим органом, визначенимп.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, а такождержавнимиподатковимиінспекціями;
у паперовій та електронній формах – контролюючим органом, визначенимп.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, крімдержавнихподатковихінспекцій.
Індивідуальнаподатковаконсультація, надана у паперовійабоелектроннійформі, підлягаєреєстрації в єдиномуреєстрііндивідуальнихподатковихконсультацій та розміщенню на офіційномувебсайті центрального органу виконавчоївлади, щореалізуєдержавнуподатковуполітику, без зазначеннянайменування (прізвища, ім’я, по батькові) платникаподатків, коду згідно з ЄДРПОУ (реєстраційного номера обліковоїкартки) та йогоподатковоїадреси.
Єдинийреєстріндивідуальнихподатковихконсультаційрозміщено на офіційномувебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Електроннийкабінет/Реєстри/Єдинийреєстріндивідуальнихподатковихконсультацій.
За зверненнямплатниківподатків у паперовійабоелектроннійформіконтролюючий орган, визначенийп.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, надаєїмбезоплатноіндивідуальніподатковіконсультації з питань практичного застосуванняокремих норм податкового та іншогозаконодавства, контроль за дотриманнямякогопокладено на такийконтролюючий орган, протягом 25 календарнихднів, щонастають за днем отримання такого зверненняданимконтролюючим органом.
Зверненняплатниківподатків на отриманняіндивідуальноїподатковоїконсультації у паперовійабоелектроннійформі повинно містити:
найменування для юридичної особи абопрізвище, ім’я, по батькові для фізичної особи, податкову адресу, а також номер засобузв’язку та адресу електронноїпошти, якщотакінаявні;
код згідно з ЄДРПОУ (для юридичнихосіб) абореєстраційний номер обліковоїкарткиплатникаподатків (для фізичнихосіб) абосерію та номер паспорта (для фізичнихосіб, які через своїрелігійніпереконаннявідмовляютьсявідприйняттяреєстраційного номера обліковоїкарткиплатникаподатків та офіційноповідомили про цевідповідномуконтролюючому органу і маютьвідмітку у паспорті);
зазначення, в чомуполягає практична необхідністьотриманняподатковоїконсультації (наведенняфактичнихобставин);
підписплатникаподатківабокваліфікованийелектроннийпідпис;
дату звернення.
На зверненняплатникаподатків, що не відповідаєвимогам, зазначеним у цьомупункті, індивідуальнаподатковаконсультація не надається, а надсилаєтьсявідповідь за підписомкерівника (заступника керівникаабоуповноваженої особи) у паперовійабоелектроннійформі у порядку та строки, передбачені Законом України «Про зверненнягромадян».
Уповноважена особа центрального органу виконавчоївлади, щореалізуєдержавнуподатковуполітику, можеприйнятирішення про продовження строку розглядузвернення на отриманняіндивідуальноїподатковоїконсультаціїпонад 25-денний строк, але не більше 15 календарнихднів, та письмовоповідомити про цеплатникуподатків у паперовійабоелектроннійформі до закінчення строку, визначеногоабзацом першим п. 52.1 ст. 52 ПКУ.
У зв’язку з проведеннямзаходів, спрямованих на запобіганнявиникненню і поширеннюкоронавірусноїхворобизгідно з п. 52. прим. 8 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідніположення» ПКУ тимчасово, на період по останнійкалендарний день місяця (включно), в якомузавершуєтьсядія карантину, встановленогоКабінетомМіністрівУкраїни на всійтериторіїУкраїни з метою запобіганняпоширенню на територіїУкраїникоронавірусноїхвороби (COVID-19), зупиняєтьсяперебігстроків, встановлених, зокрема, ст. 52 і ст. 53 ПКУ щодонаданняконтролюючими органами індивідуальнихподатковихконсультацій в письмовійформі.
Зпершого календарного дня місяця, наступного за місяцем, в якомузавершуєтьсядія карантину, встановленогоКабінетомМіністрівУкраїни на всійтериторіїУкраїни з метою запобіганняпоширенню на територіїУкраїникоронавірусноїхвороби (COVID-19), перебігстроків, якізупинялисявідповідно до цього пункту, продовжується з урахуванням часу, що минув до такого зупинення.

Переглядів: 137

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]