Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

Чи можнанадіслатипоштоюв податкову форми № 1-ОПП, № 1-ОПН, № 5-ОПП, № 8-ОПП, № 17-ОПП, № 20-ОПП?


Відповідно до п. 63.2 ст. 63 Податкового кодексу Українивзяттю на облікабореєстрації у контролюючих органах підлягаютьвсіплатникиподатків.
Взяття на облік або зняття з обліку в контролюючих органах, а такожвнесеннязмін до обліковихданихюридичнихосіб, їхвідокремленихпідрозділів та фізичнихосіб – підприємців, відомостіщодоякихвключаються до Єдиного державного реєструюридичнихосіб, фізичнихосіб – підприємців та громадськихформувань, здійснюється на підставівідомостей з ЄДР, без подання будь-якихдокументів до контролюючихорганів.
Взяття на облік або зняття з обліку в контролюючих органах, а такожвнесеннязмін до обліковихданихплатниківподатків, для яких законом установленіособливостіїхдержавноїреєстрації та які не включаються до ЄДР, здійснюється на підставіподаних до контролюючихорганіввідповіднихзаяв та документів, визначених Порядком облікуплатниківподатків і зборів, затвердженим наказом МіністерствафінансівУкраїнивід 09.12.2011 № 1588.
Передбачені Порядком № 1588 документи, а саме, заява за формою № 1-ОПП (для юридичнихосіб та відокремленихпідрозділів), заява про реєстраціюпостійногопредставництва нерезидента в Україні як платникаподатку на прибуток за формою № 1-ОПН, заява (для осіб, якіпровадятьнезалежнупрофесійнудіяльність) за формою № 5-ОПП, заява про ліквідаціюабореорганізаціюплатникаподатків за формою № 8-ОПП, якіподаються до контролюючихорганівплатникамиподатків:
особисто;
через уповноважену особу (з пред’явленнямпримірникаоригіналу документа, щозасвідчуєйогоповноваження, абокопії такого документа, засвідченоїнотаріальноабодержавноюустановою);
направленіпоштовимвідправленням.
При цьому п. 4.10 розд. IV та абзацомдев’ятимп.п. 1 п. 6.7 розд. VІ Порядку № 1588 встановлено, що у разіподаннядокументівпоштовимвідправленнямкопіїдокументів, щоподаються разом із такими заявамивідповідно до вимог Порядку № 1588, повинні бути засвідченінотаріальноабодержавним органом, якийвидав (зареєстрував) документи, здійснивреєстраціюнезалежноїпрофесійноїдіяльностічиакредитував (зареєстрував, легалізував) платникаподатків.
Листуванняконтролюючихорганів з платникамиподатків, зазначеними в абзаціпершому п. 42.4 ст. 42 ПКУ, здійснюєтьсязасобамиелектронногозв’язку в електроннійформі шляхом надсилання документа через електроннийкабінет з одночаснимнаправленнямплатникуподатків на йогоелектронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час йогонадсилання.
ПКУ та Порядком № 1588 не обмежується право платниківподатківщодонаправлення до контролюючихорганів заяви про взяття на облік за неосновниммісцемобліку за формою № 17-ОПП, а такожповідомлення про об’єктиоподаткуванняабооб’єкти, пов’язані з оподаткуваннямабо через якіпровадитьсядіяльність за формою № 20-ОПП поштовимвідправленням.
Крім того, заяви за ф. № 1-ОПП, за ф. № 1-ОПН з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за веденнябухгалтерського та/абоподатковогообліку», заява за ф. № 17-ОПП та повідомлення за ф. № 20-ОПП можуть бути подані до контролюючого органу засобамиелектронногозв’язку в електроннійформі (подання заяви за ф. № 1-ОПН в електроннійформіможливопіслядоопрацювання).

Переглядів: 145

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]