Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

Відвертий діалог влади та бізнесу: митний аспект

Робоча нарада, яка відбулася за участю голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, заступника начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Анни Пужай-Череди, в. о. начальника Запорізької митниці ДФС Валерія Сіленка, в. о. начальника управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Запорізькій області Віталія Родіонова, представників інших державних органів, суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, була присвячена обговоренню процедури розмитнення товарів і сировини та складних питань, пов'язаних з експортно-імпортними операціями.
Відкриваючи зустріч, очільник облдержадміністрації наголосив на тому, що додаткові митні надходження регіону можливі лише за умови залучення до оформлення підприємств на місцях, а саме – у митних органах області. І ця робота має свої результати.
Як повідомив директор департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Запорізької облдержадміністрації Андрій Антонов, у першому півріччі митні платежі зросли порівняно з минулим роком на 32 відсотки. Усього до бюджету надійшло 2,8 мільярда гривень, що дозволило спрямувати на ремонт дорожнього покриття майже 164 мільйони гривень. Саме ці кошти у рамках державного експерименту підуть на реконструкцію основних автомобільних шляхів регіону.
Учасники засідання обговорили основні проблемні моменти, які негативно впливають на процес розмитнення. Кожен з представників суб'єктів ЗЕД мав можливість висловити своє бачення подальшої взаємодії з митними органами області.
У свою чергу, Валерій Сіленко відзначив, що з початку року середній час митного оформлення декларацій скорочено до 1 години 32 хвилин. Поряд із цим на процеси розмитнення впливає якість заповнення митних документів декларантами, що подовжує термін процедур. З метою вирішення окремих ситуацій працівники митниці регулярно проводять робочі зустрічі з бізнесом.
Також на нараді були розглянуті питання проходження санітарно-епідеміологічного, фітосанітарного, екологічного та радіологічного контролю товарів, що експортуються та імпортуються регіоном.

Переглядів: 442

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]