Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Віднині 29 серпня в Україні установлено День пам’яті захисників України, що загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата 29 серпня 2014 року чорним круком увійшла в наше життя після трагічних подій у ході Іловайської операції. Російські війська порушили всі попередні домовленості та розстріляли сотні українських військових, серед них – понад 30 наших земляків.

Сьогодні на Алеї захисників Україні відбувся меморіальний мітинг на вшанування пам’яті загиблих. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

– У цей день уже п’ять років ми вшановуємо пам’ять кожного, хто в той страшний день, 29 серпня 2014 року, залишився біля Іловайська, залишився назавжди. Ми вшановуємо всіх героїв, які віддали своє життя за Україну. Завдяки вам – нашим військовим, добровольцям, усім справжнім героям – ми можемо мирно жити в Запоріжжі. Низький уклін та вічна пам’ять кожному українському захисникові. Запровадження таких днів пам’яті – це важлива та необхідна потреба нашого часу. Людина жива, допоки жива про неї пам’ять, – зазначив Едуард Гугнін.

Представники релігійних конфесій провели молебень за загиблими. На знак вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, присутні схилили голови у хвилині мовчання. На честь полеглих героїв пролунав військовий салют.

Рідні та близькі українських солдатів, ветерани, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування поклали квіти до Першого каменя Алеї захисників України.

Указом Президента ця дата була встановлена на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 29 Серпня 2019 15:32 | Переглядів: 181

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]