Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ГРОМАДЯНИ, ЯКІ СПЛАЧУЮТЬ ЗА НАВЧАННЯ ДИТИНИ, МАЮТЬ ПРАВО НА ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ

Українці, які оплачують навчання у закладах дошкільної, позашкільної, загальносередньої, професійно-технічної та вищої освіти, мають право на отримання податкової знижки.

У Головному територіальному управлінні юстиції в Запорізькій області пояснили, що податкова знижка – це сума, на яку дозволяється зменшити розмір сплаченого особою податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з оплатою нею послуг навчання.

Раніше до переліку витрат, на які поширюється податкова знижка, входила оплата послуг навчання виключно в закладах професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. З 2018 року податкову знижку можна отримати також на оплату навчання дитини в закладах дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти. Це саме стосується й аспірантів.

Підтвердженням отриманих освітніх послуг є угода, яка укладається із закладом освіти. У ній має бути зазначено: хто надає послугу, хто її отримує, сума оплати та термін надання послуги.

Протягом цього року можна отримати компенсацію за оплату навчання за 2018 рік. Щоб не втратити право на податкову знижку за 2018 рік, потрібно подати декларацію до 31 грудня 2019 року.

Для того, щоб повернути гроші за навчання, потрібно надати такий пакет документів: копію паспорта; копію ідентифікаційного номера; довідку про доходи за формою №3; копію договору із закладом освіти; копію квитанцій (чеків, платіжних доручень) про оплату навчання; оригінали документів, що підтверджують ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб); податкову декларацію про майновий стан і доходи; заяву, у якій зазначено реквізити рахунку для перерахування відшкодування.

Податкову знижку вигідніше оформляти на того члена родини, хто має офіційну роботу і отримує більшу зарплату. Розмір соціальної знижки залежить від суми сплачених податків, але не може перевищувати 18%. У кожного розмір податкової пільги, на яку він претендує, буде різнитися. Однак, незалежно від суми, не варто ігнорувати свої права.

Гроші повертаються протягом 60 днів з дня подачі всіх необхідних документів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 10 Вересня 2019 13:46 | Переглядів: 197

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]