Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ВІДТЕПЕР МАЮТЬ ПРАВО ЗДІЙСНЮВАТИ КОНТРОЛЬ ЗА ПРАЦЕЮ

Постановою Кабінету Міністрів України затверджено новий Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Постанова Уряду відновлює право органів місцевого самоврядування здійснювати контроль за працею (своєчасна та в повному обсязі оплата праці), дотриманням мінімальних державних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.

Тепер до роботодавця не застосовуватимуть штрафи у разі виконання припису в установлений у ньому строк у випадку несвоєчасної та не в повному обсязі виплати заробітної плати, недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці. Таким чином, накладання штрафів буде здійснюватися тільки у випадку невиконання приписів.

Водночас це правило не працює в разі використання праці неоформлених найманих працівників. Заходи щодо притягнення роботодавця та його посадових осіб до відповідальності у такому випадку вживатимуться одночасно з внесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень у ході інспекційного відвідування або невиїзного інспектування.

Крім цього, якщо раніше тривалість інспекційного відвідування, невиїзного інспектування для суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва не перевищувала двох робочих днів, то згідно з новою редакцією Порядку тривалість інспекційного відвідування не може перевищувати 10 робочих днів.

Відтепер під час проведення інспекційного відвідування об’єкт має право фіксувати проведення інспекції засобами аудіо-, фото- та відеотехніки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 23 Вересня 2019 10:10 | Переглядів: 167

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]