Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У мережі магазинів «Епіцентр» відкрили три центри масової вакцинації

У Запорізькій області триває кампанія з масової вакцинації населення від COVID 19. Цього тижня в обласному центрі відкрилися ще три центри масової вакцинації – всі вони працюють у великих торговельних центрах Хортицького, Дніпровського та Комунарського районів. Сьогодні ще три такі пункти щеплення відкрилися у магазинах мережі «Епіцентр», які знаходяться у Комунарському, Хортицькому та Олександрівському районах Запоріжжя.

Участь у відкритті пункту масової вакцинації у магазині по вулиці Оріхівське Шосе, 27 взяли голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, його заступниця Злата Некрасова, директор департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексій Кулинич, виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

  • З початку цього тижня фахівці Міністерства охорони здоров’я допомогли нам  гарно і  методично налагодити роботу центрів вакцинації у Запоріжжі, а це половина населення Запорізької області. З понеділка були відкриті три центри, а сьогодні відкриваємо ще три -  керівництво «Епіцентру» запропонувало свої потужності, аби людям було зручно отримувати щеплення. Всі ці  заходи вже дали збільшення показників. В Запорізькій області за добу вакцинується  більше 12 тисяч осіб - це добрий показник, який  дозволить нам  протягом місяця-півтора досягти 70% вакцинування дорослого населення, і відповідно мати можливість перейти на найменші обмеження карантинного режиму, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух.

Голова  облдержадміністрації зауважив, що далі будуть розробляти логістику масової вакцинації – якщо побачать, що потрібні додаткові центри в інших районах – їх відкриватимуть. Наразі обласна і міська влада спільно шукають можливості для збільшення кількості бригад вакцинацій. Зокрема,  на допомогу прийшли студенти Запорізького державного медичного університету, які взяли на себе оформлення необхідних паперів, таким чином вдалося звільнити  від цього медпрацівників, і перенаправити їх на роботу за профілем. Також долучають до роботи медпрацівників, які були задіяні в освітній галузі, адже зараз заклади освіти працюють дистанційно.

Олександр Старух зазначив, що на сьогодні всі лікарні Запорізької області повністю завантажені хворими на COVID 19 -  98% тих, хто знаходиться у тяжкому стані, не були вакциновані. Тож на сьогодні щеплення – єдиний спосіб зменшити навантаження на медичну систему регіону і звести до мінімуму ризики для свого життя і здоров’я. 

  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 22 Жовтня 2021 08:55 | Переглядів: 150

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]