Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ МОЖЛИВІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ ПРИЗОВНИКІВ ЗА РАХУНОК ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

За ініціативи Міністерства охорони здоров’я через платформу ZOOM 28 жовтня відбулась нарада з питань, пов’язаних з фінансуванням робіт постійно діючих військово-лікарських комісій при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, а також медичного обстеження призовників. У Запорізькій облдержадміністрації участь у нараді взяли перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.

Медичний огляд призовників проводиться на призовних дільницях районних (міських) військових комісаріатів лікарями, які залучаються з місцевих лікувальних закладів. Кожний призовник оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а, за наявності медичних показань, і лікарями інших спеціальностей.

Деякі заклади охорони здоров’я Запорізької області на підставі наданих НСЗУ роз’яснень стали відмовляти у виділенні лікарів-спеціалістів для роботи у складі медичних комісій.

Після обговорення питання було вирішено при організації медичного огляду призовників застосовувати частину 2 статті 3 Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», а саме: «За рахунок Державного бюджету України окремо здійснюється фінансове забезпечення програм громадського здоров’я, заходів боротьби з епідеміями, проведення медико-соціальної експертизи, діяльності, пов’язаної з проведенням судово-медичної та судово-психіатричної експертиз, та інших програм у галузі охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України» та звернутися з цього приводу з пропозиціями до Кабінету Міністрів України щодо включення медичного огляду призовників.

Облдержадміністрація постійно працює над вирішенням цього питання та направляє пропозиції.

Восени призов на строкову військову службу відбувається протягом жовтня-грудня. У Запорізькій області заплановано призвати 603 особи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 29 Жовтня 2021 08:16 | Переглядів: 170

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]