Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ЗАЛІЗНИЧНИХ ОБ’ЄКТАХ ТА ПОБЛИЗУ НИХ

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки, причому з двох видів: наїзду рухомого складу і ураження електричним струмом високої напруги. Це все свідчить про те, що знаходження в зоні залізниці може бути смертельно небезпечним, особливо для дітей. Однак, незважаючи на існуючі правила, деякі діти «гуляють» по залізничних коліях, чіпляються за автозчепи і підніжки вагонів, шукають забав, наражають себе на небезпеку для того, щоб розмістити екстремальне фото в соціальних мережах, щоб виділитись серед друзів, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає 27,5 тисяч вольт, а гальмівний шлях поїздів в середньому становить 600-800 метрів.
Потенційними жертвами також стають меломани, що при знаходженні на залізничній інфраструктурі не розлучаються з навушниками і не вимикають звук на своїх плеєрах або мобільних телефонах при переході через залізничні колії.
І як наслідок, пустощі не залишаються безкарні, дехто відбувається травмами різних ступенів важкості, а інші платяться життям.
Хочемо закликати батьків не залишати дітей без нагляду, бути небайдужими до тих, хто місцем для ігор та прогулянок обрав залізницю. Дотримуйтесь правил особистої безпеки при переході через залізничні колії та знаходження поблизу них. Привчайте до цього своїх дітей. Пам’ятайте, що залізниця являється зоною підвищеної небезпеки і неможливо огородити тисячі кілометрів магістралі, як огороджуються промислові об’єкти.
Нагадайте своїм дітям, рідним, знайомим про небезпечність перебування поблизу залізничних об’єктів і про необхідність дотримання правил безпеки задля збереження життя та здоров’я.

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ДЛЯ ПІШОХОДІВ:
1.Пішоходам дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях – пішоходні мости, переходи, тунелі, переїзди. На станціях, де немає мостів і тунелів, громадянам належить переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики «Перехід через колії».
2.Не використовуйте залізничні колії як пішохідні доріжки.
3.Не дозволяйте дітям ходити або знаходитися на залізничних коліях і поблизу них без супроводу дорослих.
4.При знаходженні поблизу колії, на вокзалах тримайте дітей за руку.
5.Не проходьте повз дітей, які порушують правила поведінки на об’єктах залізничного транспорту, наражають на небезпеку своє здоров’я та життя.
6.Перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колії), потрібно впевнитись у відсутності потягу.
7.При наближені потягу треба зупинитись поза межами небезпечної зони, пропустити його і, впевнившись у відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.
8.Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити через колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі. При відсутності шлагбаума перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається потяг.
9.Будьте уважні на вокзалах, особливо при значному скупченні поїздів. Щоб не розгубитися і не стати жертвою нещасного випадку, уважно слухайте об’яви по гучномовному зв’язку і дотримуйтесь вказівок оголошень.
10.Завчасно робіть посадку і своєчасно висадку із вагону – і тільки при повній зупинці поїзда.

ПІШОХОДАМ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

1.Ходити по залізничним коліям та наближатися до них на відстань менше 5 метрів.
2.Переходити і перебігати через колії перед потягом, що наближається, якщо до нього менше ніж 400 м.
3.Переходити колію відразу після проходу потяга, не впевнившись, що по сусідній колії не пересувається рухомий склад.
4.Переходити залізничні переїзди при закритому положенні шлагбауму або при червоному світлі світлофору переїзної сигналізації.
5. Пролізати під вагонами та через автозчепи, для переходу через колію.
6.Проходити вздовж залізничної колії ближче 5 метрів від крайньої рейки.
7.Пролізати під закритими шлагбаумами на залізничному переїзді, а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися.
8.На електрифікованих лініях підійматися на опори, а також доторкатись до металевих проводів заземлення, які ідуть від опори рейки.
9.Наближатися до електропроводу, що лежить на землі, ближче ніж на 10 метрів.
10.Підійматися на дах потягів, вагонів, а також на конструкції мостів, освітлювальних вишок тощо.
11.Класти на рейки залізничної колії будь-які предмети.
12.Підходити ближче ніж на 0,5 метрів до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття потяга до його повної зупинки.
13.Обходити вагони, що стоять на колії, на відстані менше 5 метрів від крайнього вагону.
14.Проходити між розщепленими вагонами, що стоять на колії, якщо відстань між ними менше 10 метрів.
15.Сидіти на краю посадкової платформи, перону.
16.Знаходитись на об’єктах залізничного транспорту в стані алкогольного сп’яніння.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!
Машиніст локомотива не може відразу зупинити поїзд і попередити наїзд. Візуально, особливо в темний період доби, дуже важко визначити, з якою швидкістю прямує поїзд. Помилка при оцінці швидкості поїзда часто коштує людині життя.

 

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

 



Вівторок, 31 Липня 2018 10:40 | Переглядів: 1592

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]