Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ АКТИВНО ОСВОЮЄ КОШТИ СУБВЕНЦІЇ НА БУДІВНИЦТВО ТА ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ДЛЯ ДІТЕЙ-СИРІТ

Під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе відбулася відео-нарада з облдержадміністраціями з питання придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб із їх числа за рахунок коштів державного бюджету. Запорізьку область представляли заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та начальник Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва.

Заступник Міністра Лев Парцхаладзе зазначив, що на сьогодні питання влаштування дітей, що сиротіють, до сімейних форм виховання не втрачає актуальності. У 18 областях спостерігається позитивна тенденція стосовно освоєння державної субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для дітей-сиріт та осіб із їх числа.

До їх числа входить Запорізька область, яка активно освоює виділені кошти державної субвенції в сумі 18 582 600 грн. В облдержадміністрації вже відбулося два засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано надану у 2018 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб із їх числа, на яких були розглянуті пропозиції та документи стосовно 29 житлових об’єктів, у тому числі в м. Запоріжжі одного житлового об’єкта для створення дитячого будинку сімейного типу з влаштуванням до нього десяти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дві дитини з яких мають обмежені можливості. За результатами засідання учасниками комісії прийнято рішення щодо розподілу коштів державної субвенції на загальну суму 14 446, 008 тис. грн., які вже направлено місцевим бюджетам.

За інформацією Служби у справах дітей облдержадміністрації, на сьогодні вже придбано чотири квартири для п’яти осіб із числа дітей-сиріт у м. Запоріжжі на загальну суму 1 785, 510 тис. грн., залишок нерозподілених коштів державної субвенції становить 4 136, 592 тис. грн.

Варто відзначити, що в цьому місяці у Широківській об’єднаній територіальній громаді Запорізького району розглядатиметься питання щодо виділення земельної ділянки під будівництво житлового об’єкта для створення дитячого будинку сімейного типу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 09 Серпня 2018 07:20 | Переглядів: 221

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]