Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Я МАЮ ПРАВО! НОВІ ПРАВИЛА ВИЇЗДУ ДИТИНИ ЗА КОРДОН

В рамках проекту «Я маю право!» проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав. І на сьогоднішній день однією із головних тем є «Як виїхати з дитиною за кордон?».
Якщо дитина проживає з одним із батьків, який не перешкоджає другому з батьків у побаченнях і спілкування з дитиною – така дитина може виїхати за кордон на строк до 1 місяця.
Метою такої поїздки може бути:
- лікування;
- навчання;
- участь у дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких туристичних, дослідницьких, спортивних заходах;
- оздоровлення та відпочинок.
При сукупності зазначених умов не потрібно отримувати дозвіл другого з батьків на виїзд за кордон дитини.
Якщо дитині заборгували із сплатою аліментів, один з батьків, з ким проживає дитина, може виїхати з дитиною за кордон на строк до 1 місяця і більше без дозволу боржника. Заборгованість при цьому повинна становити понад 4 місяці або понад 3 місяці з інвалідністю або тяжкою хворобою. Батьки, які сплачують аліменти вчасно, можуть виїхати з дитиною за кордон на строк, передбачений нотаріально посвідченою згодою або рішення суду. Для цього потрібно написати рекомендованого листа другому з батьків з проханням надати згоду на виїзд з дитиною за кордон.
Якщо згоду не надали протягом 10-ти днів після вручення рекомендованого листа – необхідно подати до суду заявку щодо надання дозволу на виїзд з дитиною за кордон без згоди другого з батьків.
На кордоні пред’явити нотаріально посвідчену згоду другого з батьків на виїзд або копію рішення суду про дозвіл на виїзд дитини.
Поїхати з дитиною за кордон – легко!

 Віддіу організаційної роботи, документування та контролю Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області 

 



Вівторок, 18 Вересня 2018 11:57 | Переглядів: 235

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]