Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ ВІДПРАЦЬОВАНО ДІЇ ПРИ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ

У містах та районах області відбулися тренування з органами управління цивільного захисту у разі необхідності ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2018/2019 років.

У Департаменті цивільного захисту населення облдержадміністрації розповіли, що за легендою тренувань у Запорізькій області очікується погіршення погодних умов, а саме: зливи у вигляді дощу та мокрого снігу з різким зниженням температури та поривами вітру більше 20 м/с. Можливе виникнення надзвичайної події, пов’язаної зі сніговими заметами на автошляхах державного та обласного значення, ожеледними утворення на повітряних лініях електричних мереж, поривами магістральних газопроводів у населених пунктах області, поваленими деревами, аваріями на водопроводах та теплових мережах внаслідок великої кількості опадів.

У міста, райони та спеціалізовані служби області направлено сигнал «Штормове попередження». У зв’язку з цим здійснюється збір учасників штабного навчання, членів робочих груп міст та районів, області, Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.

Їм доводиться інформація: на всій території області погіршився стан на автошляхах (випадання снігу товщиною до 100 см, снігові замети); перекрито Рух автомобільного транспорту на автошляхах через снігові замети та повалені дерева; на автошляхах накопичилася автомобільна техніка та рейсові автобуси з пассажирами. Внаслідок обривів ліній електромереж знеструмлені та підтоплені ґрунтовими водами більше 54 населених пунктів Бердянського, Токмацького, Запорізького, Вільнянського районів та міста Бердянськ і Токмак.

Пошкоджено та зірвано дахи із загальноосвітніх шкіл, дитячих навчальних закладів та житлових будинків приватного сектору Пологівського, Більмацького, Приазовського. Василівського, Великобілозерського, Веселівського та Чернігівського районів.

Повалені дерева та опори повітряних ліній електропередач внаслідок шквального вітру, через що трапилися пориви магістральних газопроводів у населених пунктах Мелітопольського, Михайлівського та Якимівського районів; розгерметизація газопроводів низького тиску в містах районного підпорядкування Оріхів, Приморськ та Гуляйполе.

Після випадіння великої кількості опадів на теплових мережах та водоводах м. Запоріжжя та Енергодар виникли аварійні ситуації внаслідок просідання ґрунту. Населення залишилося без води та теплопостачання.

У ході відпрацювання дій при ліквідації цих наслідків голови комісій з питань ТЕБ та НС здійснили перевірку готовності техніки до роботи в цих умовах, наявності заготовлених сипучих матеріалів.

Було проведено практичне розгортання пунктів харчування та пунктів обігріву, перевірено наявність мобільних пересувних пунктів обігріву тощо.

За підсумками проведення навчань висловлено низку організаційних зауважень. Кінцеві результати відпрацьованих заходів будуть відомі 15 листопада.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 



Середа, 07 Листопада 2018 14:42 | Переглядів: 176

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]