Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

Як органи юстиції Запорізької області надають безкоштовні правові консультації

Запорізька юстиція вже багато років надає безоплатні консультації всім особам з питань, що належать до його повноважень (з питань вчинення нотаріальних дій, примусового виконання рішень судів, державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації громадських об’єднань).
У 2011 році в Законі України «Про безоплатну правову допомогу» офіційно визначили суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги, до них відносяться й органи юстиції. Нагадаємо, що безоплатна первинна правової допомога - це правова допомога, яка надається всім особам у вигляді правової інформації, консультацій, роз’яснень правових питань, складення заяв, скарг правового характеру, надання допомоги забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.
В теперішній час багато людей бажають отримати безоплатну правову допомогу, що свідчить про збільшення потреби населення такої допомоги, саме тому органи юстиції прагнуть якомога більше розширити мережу пунктів, де можна отримати фахові безоплатні консультації.
Слід згадати, що в органах юстиції Запорізької області вже протягом багатьох років діють громадські приймальні, де кожен може отримати безкоштовні правові консультації, а саме: громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги; з питань надання юридичної допомоги, безоплатних консультацій щодо вчинення нотаріальних дій; віртуальна громадська приймальня; виїзна громадська приймальня.
Також працівники Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області продовжують брати активну участь у консультативно-правових зустрічах із населенням у районній адміністрації по Комунарському району міста Запоріжжя та ДК «Орбіта», в роботі дистанційного пункту правової допомоги Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадських приймалень при інших органах та установах: при Запорізькій обласній державній адміністрації; при Комунальному закладі «Запорізька обласна наукова універсальна бібліотека».
Крім того, з ініціативи Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області активно працює проект дистанційного консультування населення в режимі он-лайн (Skype-зв'язок) за допомогою бібліотек, налаштованих до сервісів програми «Бібліоміст», і скайп-адрес місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Запорізької області. Особи, які не мають вдома мережі Інтернет, можуть завітати до бібліотек або місцевих центрів безоплатної вторинної правової допомоги та зателефонувати в режимі он-лайн на скайп-адресу Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (zp.minjust) та отримати консультацію від його фахівців юстиції.
Про можливість отримувати безплатні консультації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області постійно інформує населення в різний спосіб. Так, про роботу дистанційного консультування Управління до допомогою проекту «Бібліоміст», дистанційного пункту, громадських приймалень, консультативно-правових зустрічей (їх графіки роботи) можна ознайомитись на офіційному Інтернет-сайті Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області в розділі «Безоплатна правова допомога», на каналі Youtube Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, на сайтах органів та установ, в місцевих ЗМІ, на стендах органів юстиції, в громадському транспорті та ін.
Для отримання детальної інформації з питань роботи дистанційних пунктів, громадських приймалень, консультативно-правових зустрічей можна зателефонувати за номерами: (061) 224 60 80 або (061) 224 64 42 або завітати на сайт Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (http://justzp.gov.ua) та офіційнe сторінку Facebook (https://www.facebook.com/GYU.Zp.ua/).

Заступник начальника управління – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального
управління юстиції у Запорізькій області          Н.В. Коваленко

 



Середа, 14 Листопада 2018 08:48 | Переглядів: 201

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]