Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ПРЕДСТАВНИКИ ЦЕНТРІВ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ВНЕСЛИ ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА

За підтримки облдержадміністрації, Всеукраїнської громадської організації «Асоціація Центрів надання адміністративних послуг» та за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування відбувся регіональний форум на тему: «Законодавство у сфері надання адміністративних послуг: шляхи вдосконалення». Захід проведено в рамках реалізації шведсько-українського проекту Академії Фольке Бернадотта «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні». До обговорення долучилися представники центрів надання адміністративних послуг міст обласного значення, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад області.

На форумі у форматі Світового кафе розглянуто шість блоків питань: реєстрація майнових прав та земельні питання; реєстрація юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських угруповань; реєстрація місця проживання; реєстрація актів цивільного стану; послуги міграційної служби; соціальні питання.

За результатами роботи учасники регіонального форуму підготували низку пропозицій щодо внесення змін до діючого законодавства у сфері надання адміністративних послуг, які сприятимуть підвищенню якості їх надання та усунуть бюрократичні бар’єри, що перешкоджали співпраці центрів з суб’єктами надання адміністративних послуг.

За даними Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдердаміністрації, на сьогодні в області функціонують 36 Центрів, які за 9 місяців 2018 року надали понад 220 тис. адміністративних послуг, що на 30% перевищує минулорічний показник.

За результатами проведеного опитування, у якому взяли участь понад 6 тисяч відвідувачів, рівень задоволеності роботою ЦНАПів становить 91,3%.

Упродовж року за підтримки обласної влади, програми «U-LEAD з Європою» та програми міжнародного співробітництва GIZ відкрито нові сучасні приміщення центрів у м. Токмак, Токмацькій райдержадміністрації та Веселівській ОТГ. У м. Запоріжжя розпочала роботу нова філія Центру в Шевченківському районі, а у м. Бердянськ створено сім віддалених робочих місць адміністраторів Центру. До кінця року планується відкрити нове приміщення ЦНАП у Розівській райдержадміністрації.

Облдержадміністрацією спільно з GIZ до кінця року буде запроваджено регіональний веб-портал адміністративних послуг Запорізької області, який поєднає всі центри в єдину інформаційну мережу та стане базою для запровадження он-лайн послуг для громадян.

Крім цього, за підтримки GIZ міста обласного значення, а також Чернігівська, Комиш-Зорянська об’єднані територіальні громади, Розівська та Якимівська райдержадміністрації отримали мобільні кейси, за допомогою яких громадяни, які за станом здоров’я обмежені у русі, та люди похилого віку зможуть отримувати адміністративні послуги, не відвідуючи центр.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 23 Листопада 2018 14:45 | Переглядів: 235

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]