Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

НА УТРИМАННЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСТІ РОЗПОДІЛЕНО ДОДАТКОВУ ДОТАЦІЮ

На позачерговій сесії обласної ради, яка відбулася сьогодні, внесено зміни до обласного бюджету на 2019 рік в частині розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я в сумі 603,0 млн. грн. між місцевими бюджетами області.

Відповідно до статті 1036 Бюджетного кодексу України розподіл дотації здійснюється у порядку, визначеному обласними державними адміністраціями, за погодженням з Кабінетом Міністрів України та затверджується рішенням про обласний бюджет.

Слід зазначити, що обсяг дотації у порівнянні з 2018 роком зменшено в цілому для області на 65,0 млн. грн. Під час її розподілу облдержадміністрацією було застосовано механізм, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.01.2019 № 38, яким передбачено:

1) додаткова дотація розподіляється між усіма місцевими бюджетами: обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, бюджетами районів та бюджетами об’єднаних територіальних громад;

2) обсяг додаткової дотації, який спрямовується обласному бюджету, визначається як питома вага частки обласного бюджету в обсягах освітньої та медичної субвенцій, затверджених у Законі України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» для Запорізької області, яка складає 33% або
198,9 млн. грн.;

3) обсяг додаткової дотації, який спрямовується бюджетам міст обласного значення, районів та об’єднаних територіальних громад, розподіляється з урахуванням двох факторів:

50% обсягу дотації розподіляється пропорційно до питомої ваги приведеного індексу відносної податкоспроможності;

50% обсягу дотації розподіляється пропорційно до питомої ваги чисельності населення, скоригованої з урахуванням надання вторинної медичної допомоги з відповідних бюджетів.

З метою забезпечення своєчасного продовження будівельних робіт та придбання медичного обладнання в проекті здійснено розподіл цільових субвенцій минулого року в сумі 184,1 млн. грн., а саме:

субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості – 141,2 млн. грн. (Департаменту капітального будівництва – 110,1 млн. грн. для продовження робіт з будівництва амбулаторій, Департаменту охорони здоров’я – 31,1 млн. грн. для придбання службового автотранспорту та медобладнання);

субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров'я для здійснення заходів з виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" – 42,9 млн. грн., які спрямовуються Департаменту охорони здоров’я на придбання медобладнання, витратних матеріалів та оплату послуг.

Також подано пропозицію щодо спрямування субвенції на придбання ангіографічного обладнання за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 11,5 млн. грн. бюджету м. Запоріжжя для створення сучасного реперфузійного центру з метою надання медичної допомоги населенню міста.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 



П'ятниця, 01 Лютого 2019 08:38 | Переглядів: 178

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]