Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦЯМ РОЗПОВІЛИ, ЯК СКОРИСТАТИСЯ ПРОГРАМОЮ «МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ»

Цього року в Запорізькій області, як і по всій Україні, запрацювала нова соціальна програма «Муніципальна няня», розрахована на родини, де є діти до трьохрічного віку.

Як пояснила під час прес-конференції заступник директора Департаменту Катерина Кривошей, відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків чи усиновлювачів.

Сума відшкодування становить 1626 гривень на місяць - у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, установленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня.

- Батьки самі шукають і обирають няню, але обов’язково має бути її офіційне працевлаштування. Муніципальна няня – це будь-яка фізична особа – підприємець, юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років. Договір укладається у письмовій формі між отримувачем послуги «муніципальна няня» та самою нянею. У договорі має бути визначено, зокрема, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та строк її надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін, - пояснила Катерина Кривошей.

Для оформлення цього виду допомоги потрібно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання та написати заяву на отримання компенсації. При зверненні до управління з собою потрібно мати: паспорт та ідентифікаційний код одного з батьків, свідоцтво про народження дитини, копію офіційно укладеного з нянею договору та надати документи, що підтверджують оплату послуг няні (квитанції, чеки, виписки з банківського рахунку тощо).

- Варто врахувати, що право на компенсацію цієї послуги не надається батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства. Тобто, це додаткова грошова допомога від Уряду молодим сім’ям, - наголосила Катерина Кривошей.

Крім щомісячних 860 грн. виплат на дитину сім’я зможе безповоротно щомісяця отримувати ще 1626 грн. на відшкодування послуги няні. На це Уряд у державному бюджеті заклав 500 мільйонів гривень. Цією безповоротною допомогою від Уряду зможуть скористатися 25 тисяч українських сімей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 06 Березня 2019 08:04 | Переглядів: 174

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]