Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦІ ОТРИМАЛИ КОНСУЛЬТАЦІЇ ЩОДО ЗАХИСТУ СВОЇХ ПРАВ, НЕ ВИХОДЯЧИ З ДОМУ

Запорізьким обласним контактним центром проведено чергову тематичну «гарячу лінію» з регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оленою Дємєнєвою, під час якої громадянам надано консультації з приводу захисту законних прав, свобод та інтересів.

За годину на «пряму лінію» надійшли дзвінки з міст Запоріжжя та Мелітополя, а також з Більмацького, Веселівського, Запорізького, Розівського, Пологівського та Якимівського районів.

Особливо ініціативними були жителі селища Більмак, які не залишають намірів перейменувати свій населений пункт у Кам’янку. З цьго приводу Олена Дємєнєва пояснила, що відповідні звернення вже були подані до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, наразі питання знаходиться на стадії розгляду відповідно до Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».

Не менш актуальними для жителів області залишаються питання сфери охорони здоров’я. Так, заявниця з Комунарського району м. Запоріжжя цікавилася можливістю та механізмом установлення групи інвалідності. Питання встановлення пандусів у громадських закладах обласного центру порушив ініціативний житель, що займається журналістською діяльністю.

Не втрачають актуальності і питання соціального захисту населення, зокрема перерахунку пенсії та призначення субсидії. Так, заявниця з Веселівського району висловила обурення тим, що не передбачено перерахунок та перегляд розміру пенсії тим категоріям громадян, які пропрацювали на державній службі. Житель Мелітополя цікавився тим, які показники враховуються для встановлення розміру пенсії за віком.

Щодо питань відмови у нарахуванні субсидії звертались переважно заявники, що проживають у м. Запоріжжя. Олена Дємєнєва роз’яснила, що у разі незгоди з відмовою у нарахуванні субсидії заявник має право подати відповідну заяву до міського чи обласного органу соціального захисту населення.

У ході прямої телефонної лінії порушувались також питання діяльності закладів освіти.

Всі заявники отримали вичерпні рекомендації та професійні консультації щодо захисту своїх законних прав та свобод.

Нагадаємо, звернутися до Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини можна за номером телефону «гарячої» лінії 0800-50-17-20, або надіславши письмове звернення на адресу: 01008, м. Київ-08, вул. Інститутська, 21/8 чи електронну пошту - hotline@ombudsman.gov.ua.

Поставити запитання та повідомити про проблеми всі охочі мають можливість за номером телефону: 0-800-503-508, з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 06 Березня 2019 12:31 | Переглядів: 161

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]