Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН: ТЕРМІН ЗМІНИ МІСЦЯ ГОЛОВУВАННЯ У ДРУГОМУ ТУРІ ВИБОРІВ СКОРОЧЕНИЙ

Остаточні результати виборів загалом по Україні у вигляді рішення ЦВК будуть відомі до 10 квітня. За попередніми результатами підрахунків жоден кандидат не набрав понад 50% голосів, тож другий тур призначено на 21 квітня.

Як пояснив Міністр юстиції Павло Петренко, перед другим туром, не пізніше ніж за п’ять днів до волевиявлення, тобто до 15 квітня включно, потрібно ще раз усім, хто голосує не за місцем реєстрації, звернутися до відповідних центрів реєстрації та підтвердити своє місце голосування. Тобто у період з 11.04 – 15.04 включно (або раніше, якщо офіційно будуть оприлюднені результати першого туру президентських виборів).

Виборці можуть подати заяву про голосування на дільниці за місцем проживання чи роботи, а не за місцем постійної реєстрації. Для цього треба прийти до органу ведення реєстру виборців (вони розташовані в державних органах влади: райдержадміністраціях, меріях тощо) та подати заяву про голосування саме на дільниці в цьому окрузі. Ця процедура стосується і громадян України з тимчасово окупованих територій.

Щоб змінити місце голосування, потрібно: прийти до органу ведення реєстру виборців із паспортом та документом, що підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси (довідка з місця роботи або навчання, документ про власність або оренду житла, квитки); написати заяву на зміну місця голосування та отримати тимчасову довідку, із якою потрібно прийти 21 квітня на виборчу дільницю.

Відповідно до закону тимчасове місце голосування змінюється одноразово, незалежно від причини, за якою ви це робите. Тому навіть якщо ви його змінювали перед першим туром, перед другим доведеться написати ще одну заяву, взяти ще одну довідку з роботи і знову сходити до Державного реєстру виборців. І зробити це потрібно не пізніше 15 квітня включно.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 03 Квітня 2019 07:57 | Переглядів: 137

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]