Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Всесвітній День Музеїв

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято. Міжнародний день музеїв з’явився в календарі в 1977 році. Сьогодні це свято відзначають у 150 країнах світу. Там щороку влаштовуються заходи для підвищення культурної свідомості суспільства, невід'ємною частиною якої є відвідування музейних установ.
В Україні налічується майже 500 музеїв. Наведена цифра включає в себе як державні музейні заклади, так і комунальні та приватні. Окрім них існують ще громадські музеї, яких понад 2 тисячі.
За багатством культурної спадщини Україна посідає чільне місце в Європі. Наші музеї виглядають достойно й у світовому контексті.
Сьогодні у Запорізькому районі продовжують діяти 4 музеї на громадських засадах, які зберігають історію наших мешканців та живлять нашу пам'ять цікавими і дуже важливими спогадами. Експозиції оживають для наших маленьких і великих відвідувачів щоразу, як вони перетинають поріг музею. Доброю традицією є практика проведення екскурсії дітьми та молоддю.
18 травня у музеях Запорізькому районі проводяться екскурсії в рамках Всесвітнього дня Музеїв, майже в кожному закладі культури району оформлено краєзнавчі куточки та національні світлиці. У рамках діяльності гуртків краєзнавчої та пошукової роботи вони розробляють тематичні експозицій та екскурсії, саме на цих зустрічах оживають спогади, формується суспільна пам'ять та продовжує зберігатись наша українська культура.
У цьому році 7 травня керівники району символічно перерізали блакитну смужку та відкрили музейну кімнату на громадських засадах «Районний Музей бойової слави» до Дня пам’яті та примирення, а також 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це стало ще одним важливим кроком у розвитку музейництва на нашій території. Головні сторінки нашого минулого, герої світових війн та боротьби за Незалежність України стали частиною створених експозицій.
Музей створено за ініціативи голови Запорізької районної ради ветеранів, керівників району шляхом реалізації спільного проекту ради ветеранів, відділу культури і туризму райдержадміністрації, управління соціального захисту населення ЗРДА, КЗ «Районного центру культури і дозвілля» ЗРР, керівників підприємств та організацій, депутатів, військового комісаріату, волонтерів, учасників АТО та ООС, небайдужих мешканців Запорізького району.
Вітаємо всіх із професійним святом - Міжнародним днем музеїв!
Зичимо музейним працівникам району та усім причетним до цього свята успіхів у трудовій діяльності, поповнень музейних зібрань, розширення горизонтів наукових та професійних доробок з метою збереження національної пам’яті.
Нехай у ваших оселях панують добробут та затишок, а сили і здоров’я ніколи не залишають вас.

Відділ культури і туризму Запорізької райдержадміністрації



субота, 18 Травня 2019 08:36 | Переглядів: 182

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]