Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини з податкової

У 2017 році бюджети Запорізької області отримали більше доходів

Надходження до бюджетів Запорізької області за минулий рік збільшилися на 23,6% або на 1,8 мільярда гривень. Про це повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, звітуючи про свою роботу.
Публічний звіт губернатора проходив за участю голови Запорізької обласної ради Григорія Самардака, заступника начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Анни Пужай-Череди, керівників обласної, міської влади, правоохоронних органів, представників громадськості та мас-медійників регіону.
Як зазначив очільник області, найбільш вагомими для місцевих бюджетів податками є податок на доходи фізичних осіб і плата за землю, від яких приріст склав 32,6 і 14,3 відсотка відповідно.
Збільшення надходжень до місцевих бюджетів досягнуто, передусім, за рахунок розширення ресурсної бази податку на доходи фізичних осіб, а саме: зростання середньої заробітної плати, легалізації зайнятості, декларування доходів громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки. За рахунок перегляду договорів оренди земельних ділянок місцеві бюджети отримали додаткові фінансові ресурси від плати за землю.
У результаті спільних заходів органів влади, у тому числі, фіскальної служби області, з детінізації в аграрній сфері додаткові надходження до місцевих бюджетів за рахунок орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності склали 6,6 мільйона, збільшено розмір заробітної плати 3597 фізичним особам (легалізовано 9,2 мільйона гривень доходів), добровільно оформлено 3375 найманих працівників (легалізовано 11,7 мільйона гривень).
У цілому, згідно з рейтинговою оцінкою, проведеною Мінрегіоном, Запорізька область за більшістю показників увійшла до першої десятки регіонів; за напрямами "Економічна ефективність" та "Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця" посівши третє місце серед регіонів України.
Серед пріоритетних напрямів розвитку Запорізької області – підвищення промислового потенціалу, інфраструктури, широке залучення інвестицій, забезпечення зростання економіки.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Переглядів: 351

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]