Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Визначено аптечні заклади в Запорізькій області – учасників програми «Доступні ліки»

У рамках виконання програми «Доступні ліки» Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації видано наказ від 29.03.2017 № 290 «Про запровадження в області Урядової програми «Доступні ліки».

Державним бюджетом України на 2017 рік для Запорізької області передбачено субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів за урядовою програмою «Доступні ліки» в загальній сумі 22496,6 тис. грн.

Цей проект у першу чергу розрахований на роботу лікарів первинної ланки з аптечними закладами, які будуть здiйснювати вiдпуск лікарських засобів згідно з Урядовою програмою «Доступні ліки».

Відповідно до п. 2 Порядку відшкодування вартості лікарських засобів для здійснення відпуску лікарських засобів, вартість яких підлягає повному або частковому відшкодуванню, суб’єкти господарювання (аптечні заклади) звертаються до розпорядників бюджетних коштів (закладів охорони здоров’я, які виписують рецепти незалежно від форми власності за місцем надання медичної допомоги пацієнту) із заявою про укладання договору про відшкодування вартості лікарських засобів. Розпорядники бюджетних коштів, визначені рішенням про відповідні бюджети, згідно із законодавством формують на підставі укладених договорів перелік суб’єктів господарювання, що здійснюють відпуск лікарських засобів. Формування переліку здійснюється без надання преференцій окремим суб’єктам господарювання.

Відпуск лікарських засобів здійснюється суб’єктами господарювання, з якими укладено договір про відшкодування вартості лікарських засобів, на підставі рецептів, виписаних закладами охорони здоров’я незалежно від форми власності за місцем надання медичної допомоги пацієнту на рецептурних бланках форми №1.

Ознайомитися з переліком розпорядників бюджетних коштів (закладів охорони здоров’я, які будуть виписувати рецепти незалежно від форми власності за місцем надання медичної допомоги пацієнту) можна на сайті Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації oblzdrav.zp.ua.

Відшкодування вартості ліків визначатиметься Національним переліком основних лікарських засобів у 2017 році. До його складу входять рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я 21 міжнародна непатентована назва (МНН або діюча речовина) для лікування серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу.

СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ:

Аміодарон (Amiodarone)

Амлодипін (Amlodipine)

Атенолол (Atenolol)

Верапаміл (Verapamil)

Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide)

Спіронолактон (Spironolactone)

Фуросемід (Furosemide)

Дигоксин (Digoxin)

Еналаприл (Enalapril)

Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate)

Карведілол (Carvedilol)

Клопідогрель (Clopidogrel)

Метопролол (Metoprolol)

Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate)

Симвастатин (Simvastatin)

Бісопролол (Bisoprolol)

БРОНХІАЛЬНА АСТМА:

Беклометазон (Beclometasone)

Будесонід (Budesonide)

Сальбутамол (Salbutamol)

ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТУ ІІ ТИПУ:

Метформін (Metformin)

Гліклазид (Gliclazide)

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 



perelik-aptek.doc

Четвер, 06 Квітня 2017 14:44 | Переглядів: 702

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]